Apsolutna dominacija: Zvezdina legenda oduševljena posle derbija!
Slavlje fudbalera Zvezde, Foto: Starsport

BLISTA

Apsolutna dominacija: Zvezdina legenda oduševljena posle derbija!

Misli da je trka za titulu gotova

Objavljeno:

Legendarni centarfor Crvene zvezde - Darko Pančev se osvrnuo na pobedu crveno-belih u 174. večitom derbiju (0:4) i naglasio da veruje u veliku podršku navijača protiv Železničara u petak od 19 časova kao svojevrsnu nagradu za fantastičnu partiju crveno-belih.

‍- Gledao sam derbi. Zaista lepa pobeda Crvene zvezde. Velika bodovna razlika je već na početku prvenstva i to odgovara Zvezdi. Objektivno, Zvezda je izgledala mnogo bolje i apsolutno dominirala u večitom derbiju. Zasluženo smo pobedili, što se i očekivalo ako se uzme u obzir da smo stabilniji klub, ali i da imamo kvalitetniji tim na terenu. Pobedom od 0:4 na strani posle osam godina u gostima smo srušili negativnu tradiciju, a verujem da će Zvezda i ove sezone uspeti da osvoji titulu - istakao je čuveni golgeter.

Pohvalno je Pančev govorio o Endiajeu, ali i mladom Maksimoviću.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

- Šerif je pokazao da je "šerif" na terenu. Čestitam mu. Lepo je upisati het-trik na bilo kojoj utakmici, a pogotovo kada je večiti derbi u pitanju. Viđen je prvi het-trik još od 1968. godine, a dobro se zna koliko su derbiji jake i tvrde utakmice. Šerif je srušio rekord na velikoj utakmici kakav je derbi i to je za veliko poštovanje. Mladi Maksimović je pokazao da poseduje kvalitet i talenat. Trener Milojević, koji voli mlade igrače, mu je ukazao šansu što je odlično. Andrija je budućnost kluba, želim mu sve najbolje u karijeri i nadam se da će nas radovati partijama u Zvezdi.

Pred izabranicima Vladana Milojevića je meč protiv Železničara u petak od 19 časova na Marakani, a potom i put u Milano na megdan Interu. Darko Pančev ističe da su igrači zaslužili podršku nakon pobede u večitom derbiju.

- Navijačima nikada ne treba poseban poziv da dođu na utakmicu. Pokazali su u teškim trenutcima da su uvek uz klub. Na severu je stalno više od 15 ili 20 hiljada navijača, čime je lojalnost uvek prikazana. Verujem da će tako biti i protiv Železničara i da bi Marakana mogla da bude puna kao nagrada za sjajnu partiju u večitom derbiju. Ne bi trebalo da se mnogo opterećujemo utakmicama u Ligi šampiona, jer ima protivnika koji su na visokom nivou. Važno je da odigramo dobru utakmicu, ali bez rezultatskog pritiska - zaključio je Pančev.

Bonus video:

00:18

174. večiti derbi - oranica na stadionu Partizana

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.